top of page
FujiFilm X-Photographer.jpg

Ik heb in de loop van de jaren mogen werken met veel verschillende foto-camera’s. Op mijn 16e kreeg ik de Canon Ft-b met (natuurlijk….) de onvolprezen 50 mm f.1.8. Via Minolta maakte ik in 1990 de overstap naar Nikon met de F4. Met de opkomst van het digitale tijdperk werd deze 10 jaar later vervangen door de D1, D2. en de D3 en daarbij de D610 en D750. De volledige foto-uitrusting die ik meenam op mijn fotoreizen woog, met de lichtsterke en dus zware objectieven, al snel zo’n 15 kilo!

 

In 2013 kreeg ik een FujiFilm XT-100s in handen. Een bijzonder ‘compact’ kamera’tje dat ik leuk vond om ‘erbij’ te hebben. Al snel was ik onder de indruk van de beeldkwaliteit maar vooral van de ‘andere manier van fotograferen’ waar deze camera me min of meer toe dwong.

Toen ik daarna een X-Pro1 met een 35 mm F.1.4 in handen kreeg wist ik het meteen….de X-Pro2 zat er aan te komen en dat zou mijn nieuwe uitdaging worden. Een mooie retro-camera met uitstekende kwaliteiten maar……wel naast mijn Nikons want ‘die had ik echt nodig!’

 

Met eerst de X-T1 twijfelde ik nog wel.

Maar na verschillende testen met de Fuji X-T2 en de X-Pro2 bleek dat ze mijn Nikon’s uitstekend konden vervangen in mijn fotografie. Met een goed gevoel kijk ik terug want de Nikon’s hebben mij altijd probleemloos vergezeld op mijn reizen.

Zo kwamen  de FujiFilm X-T2 en de X-Pro2 in mijn bezit. Ook de X-M1, X-E3  en X-100F vonden hun weg naar mijn fototassen. En natuurlijk mag een FujiFilm Instax Shaer SP-2 printertje niet ontbreken!

 

Nu fotografeer ik met de X-H1 met batterygrip in combinatie met de XF 8-16 mm f.2.8, XF 16-55 mm f.2.8, XF 50-140 mm. f.2.8 en XF 100-400 mm f.4.5.

Deze set wordt gebruikt voor het ‘zwaardere’ (industriële) fotowerk, sport- en natuurfotografie.

 

De X-Pro3 kies ik bij reportage- en documentaire fotografie. Het is een kleine, onopvallende, vriendelijke en retro-ogende camera die makkelijk mee te nemen is. Hierop gebruik ik het liefste de lichtsterke prime-objectieven van FujiFilm: XF 16 mm f.1.4, XF 23 mm f.1.4, XF 35 mm f.1.4, XF 56 mm f.1.2, XF 90 mm f.2.0.

Deze set wordt gebruikt bij de meer ‘persoonlijke’ reportages, bruids- en afscheidsreportages, algemeen documentaire journalistiek, portretfotografie en natuurlijk straatfotografie.

 

Maar waarom nu FujiFilm apparatuur?

Al mijn fotografie kan ik doen met de FujiFilm apparatuur!

Het bedieningsgemak van veelal fysieke knoppen maakt snel en accuraat werken mogelijk zonder in allerlei menu’s te hoeven ronddolen.

De geleverde kwaliteit van de excellente  X-Trans sensor, het geringe gewicht, compacte afmetingen maken het compleet en een feest om  mee te werken. De snelle, heldere en scherpe digitale zoeker, laat me direct zien hoe de opname wordt: ‘what-you-see-is-what-you-get’ !

 

Door mijn FujiFilm camera’s ben ik anders gaan kijken naar mijn fotografie. Ik word er creatiever van. Steeds meer zijn mensen in hun dagelijkse situaties en/of professies de onderwerpen in mijn fotografie. De X Pro3 met primes is daarbij een vriendelijke en toegankelijke camera, mijn paspoort om in hun wereld binnen te kunnen stappen en wordt meer en meer mijn favoriete camera.

 

In 2017 werd ik benaderd door FujiFilm Nederland om X-Photographer te worden (Ambassadeur). Met veel plezier en trots draag ik deze titel!

Op o.a. fotobeurzen en -evenementen, waar ik FujjFilm mag vertegenwoordigen, draag ik mijn liefde voor, en ervaringen met FujiFilm apparatuur met veel plezier uit aan bezoekers en gasten.

Graag tot ziens!

bottom of page