top of page
1708MVF1-00259 kopiëren (2).jpg

LEGIO SECVUNDA AVGVSTA

De ‘levende geschiedenis’ vastleggen kan bij uitstek in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Tijdens de zomermaanden komt daar het Romeinse Legioen met deelnemers uit Engeland en Italië de Romeinse levenswijze en vaardigheden tonen. Voor hen heb ik met heel veel plezier gefotografeerd ter promotie en voorlichting.

 

Legio Secunda Augusta is een levende geschiedenis groep die het Romeinse en inheemse leven uitbeeldt van de eerste honderd jaar na Christus door middel van re-enactment. De kracht van Legio Secunda Augusta is zijn diversiteit. De groep heeft niet alleen militairen die u het Romeinse soldatenleven laten zien, maar ook burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen, masseren etc.


De militaire afdeling bestaat naast de herkenbare romeinse legionairs en de romeinse legerarts ook uit auxilia, oftewel de hulptroepen die uit onze regio kunnen komen, maar ook uit de vele andere windstreken van het Romeinse rijk, zoals de Kelten, Germanen en de Persen. https://legioiiavg.nl/

bottom of page