top of page
_MG_9765 kopiëren.JPG

Iedereen is omringd door ‘verhalen’. Als we omkijken, is het moment al verdwenen en blijft alleen de vreugde, emotie, ervaring en spanning als een herinnering.

Met mijn fotografie wil ik dat ene moment vangen en daarmee opnieuw het verhaal vertellen. De herinnering bewaren en de emotie van het moment weergeven.

Dat kan in een enkel beeld, maar natuurlijk ook met meerdere foto’s of groter beeldverhaal, soms in boekvorm.

Het kijken naar de foto(‘s) moet zorgen voor een herbeleving, je terugbrengen naar dat ene moment of laten meebeleven, je meenemen in het ‘avontuur’.

En zo ben ik, met heel veel plezier, een moderne ‘tijdreiziger’.

 

​Ik voel me een bevoorrecht mens. Ik mag de wereld over reizen naar prachtige bestemmingen, mooie en bijzondere mensen ontmoeten, de natuur en culturen ervaren en bijzondere avonturen beleven. In opdracht of als vrij werk. 

Maar altijd weer probeer ik bewust te zijn van wáár ik me bevind, hoe bijzonder die plek en het moment zijn. Dat wil ik op mijn manier vast leggen. Zodat ik mijn ‘momenten’ kan delen met de kijker en het verhaal kan vertellen.

Mijn camera is mijn paspoort tot gebeurtenissen, mijn ‘tijdmachine’. Bijzondere of alledaagse momenten, dierbare herinneringen maar ook de harde realiteit breng ik in beeld. Niet om te shockeren, maar om de kijker bewust(er) te maken en misschien een verandering teweeg te brengen. De emoties die ik zelf ervaar zet ik om in mijn fotografie.

Van natuur tot techniek, van actie tot portret, van bruiloft tot afscheid, in opdracht of vrij werk, ver weg of heel dichtbij, maar altijd met veel passie en plezier!

Ik moet achter mijn beelden staan en het verhaal niet alleen kunnen, maar ook willen vertellen. Daarbij speelt het ‘contact’ met mijn onderwerp voor mij een grote rol. Zo gaat ook aan het aannemen van een opdracht een goed contact met de opdrachtgever vooraf.

Mensen in hun dagelijkse situaties en/of professies zijn meer en meer de onderwerpen in mijn fotografie. Met mijn camera hún verhaal vertellen, wie ze zijn en wat ze doen, wat is hún beleving, wat zijn hun vaardigheden en/of emoties.

 

​Ooit in 1976 begonnen met een Canon analoge camera en 50 mm objectief heb ik later de overstap gemaakt naar Nikon, uiteindelijk met full-frame camera’s met bijbehorende lichtsterke objectieven.

Een paar jaar geleden ontdekte ik de FujiFilm X camera’s en objectieven en was meteen onder de indruk van de kwaliteit maar vooral ook van de manier waarop je met deze apparatuur kunt werken. Hierdoor veranderde mijn kijk op, maar ook mijn stijl van fotograferen. Dit betekende voor mij de overstap naar Fuji in 2016.

Ik ben er trots op om sinds 2017 ‘Official FujiFilm X-Photographer’ (Ambassadeur) te mogen zijn.

 

Maar mijn passie voor fotografie, gevoel, emotie en mijn ogen zijn mijn belangrijkste gereedschappen.

bottom of page